2018. május 20. vasárnap, Bernát, Felícia napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Gyorshír Támogatás segített a szakemberek alkalmazásához

Támogatás segített a szakemberek alkalmazásához

2015-02-26 13:39 Forrás: Weborvos
309
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


A Debreceni Egyetem Klinikai Központja 193 902 680 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a pályázat révén.

Az összeget a most lezárult „Humánerőforrás fejlesztés a biztonságos betegellátás érdekében a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában" című TÁMOP-6.2.4.A-11/1-2012-0074 azonosító számú pályázatban nyerték el - közölte az intézmény. 

A pályázat segítségével harminc OKJ ápolót, egy aneszteziológiai szakorvost, egy plasztikai sebész szakorvosjelöltet és egy patológus szakorvost alkalmaztak a Klinikai Központban, emellett négy mobil team is megkezdte működését, és lehetőség nyílt tíz egészségügyi szakdolgozó többlet-teljesítményének díjazására.

Az újonnan felvett szakápolókat és szakorvosokat hét betegellátó szervezeti egységben – bőrgyógyászat (égéssebészet), belgyógyászat, idegsebészet, gyermekgyógyászat, szemészet, tüdőgyógyászat, patológia – foglalkoztatták. A létszámfejlesztés hozzájárult a betegellátó szervezeti egységek személyi, működési feltételeinek teljesüléséhez, a betegellátás minőségének javulásához, ezáltal a betegek elégedettségének növeléséhez.

A terápiás mobil teamek konzíliárus rendszerben több mint hatezer esetben nyújtottak segítséget a mesterséges táplálásban részesülő, illetve sebellátást, stómaellátást igénylő betegeknek. A „Burnout team" tagjai a betegellátásban dolgozók mentális egészségének megőrzésében vettek részt. A pályázat révén a teamek működéséhez két szakápoló, egy gyógytornász és egy pszichológus alkalmazására is lehetőség nyílt.

A többlet-teljesítményt nyújtó szakdolgozók átlagosan havonta kétezer esetben fogadták a transztelefonikus EKG jeleit. Munkájukkal nagyban hozzájárultak az akut kardiológiai esetek gyors és szakszerű ellátásához, növelve ezzel a betegek szövődménymentes gyógyulási esélyeit - zárul a közlemény.

Ezek a cikkek is érdekelhetik