2018. április 21. szombat, Konrád napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Egészségpolitika Egészségügy 5 Dimenzióban - a választásokhoz közeledve

Egészségügy 5 Dimenzióban - a választásokhoz közeledve

2018-01-04 11:58 Forrás: Weborvos
75
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


Szakmai konferenciát rendeznek Egészségügy a (politikai) rivaldafényben és a hétköznapok szürkeségében címmel.

Szakmai körökben jól ismert az Egészségügy 5 Dimenzióban rendezvénysorozat, amely évente két alkalommal kínál lehetőséget az egészségügy szereplői számára aktuális egészségügy-politikai kérdések megvitatására, a sürgős tennivalók megvitatására, összességében a jövő vizionálására - ideális környezetben, a Margitszigeten - 21. éve már. A szokott helyszín a télen esedékes felújítás miatt átmenetileg megváltozik.

A januári évadnyitó rendezvény kiemelt aktualitását az adja, hogy a választások közeledtével egyre fokozottabb érdeklődés tapasztalható a pártok- és a média képviselői részéről az egészségügy jelene, jövője, de még inkább a rendszer működési problémái és hiányosságai iránt. A szimpóziumon a hagyományos tényfeltáró előadások mellett a szakma jeles képviselőivel folytatott beszélgetések során feltárul az egészségügy belső világa, maga a publikus valóság.

A konferencia felkért előadói a tőlük elvárható szakmai alapossággal járják körül az egészségügyi ellátórendszerben tapasztalható anomáliákat és az egészségügy szereplőinek igazságérzetét joggal sértő méltánytalanságokat. Azokat, amikről így a választások közeledtével a politika egyre többet beszél, amikről mindenki mindent jobban tud, és amikből persze egyre inkább hiányzik a szakmai hozzáértés, mértékletesség és a tárgyilagosság. Hálás terület, amiről rengeteg rosszat (és jót!!!) lehet mondani, hallani egyaránt.

Ahol kényszerű szimbiózisban egymás mellett él a modern technika, az elismerésre méltó teljesítmény, a példásan működő intézmény, egyszersmind a lepusztult infrastruktúra, a kaotikus szervezetlenség, a permanens forrás- és szakember hiány, valamint számtalan „vadhajtás", ami ahelyett, hogy sorvadozna, egyre inkább virágzik a szürke zónában…

Az „Egészségügy 5 Dimenzióban Téli Szimpóziuma" az „Egészségügy (politikai) rivaldafényben és a hétköznapok szürkeségében" címmel 2018. január 23-án /kedden/ 9:25 órai kezdettel kerül megrendezésre a Hotel Hungária City Center I. sz. konferencia termében.

A konferencia részletes programja itt érhető el.

A konferenciáról bővebb információ itt található.

Ezek a cikkek is érdekelhetik